Rabarbertarte med kanel

Du behöver 1 st rulle kyld smördeg 3 st stjälkar (ca 300 g) 1.5 dl strösocker 0.75 tsk kanel smör till formarna 1 msk socker...

Tillagningstid: 60 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 3 st stjälkar (ca 300 g)
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.75 tsk kanel
  • smör till formarna
  • 1 msk socker till formarna

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut smördegen ur kylen.

2
Skölj och skala rabarbern om den är grov, skiva i halvcentimetertjocka skivor och vänd ihop med socker och kanel i en skål. Använd en liten pajform, 10 centimeter i diameter, som mall, och skär ut sex lock av smördegen.

3
Smörj sex ugnsfasta pajformar frikostigt, sockra lätt i botten och lägg den kanelvända rabarbern trångt i ett lager i varje form (se lilla bilden). Skeda över kanelsockervätskan som är kvar i skålen. Lägg en liten smörklick i varje form och lägg på ett smördegslock, lirka ner deglocket innanför kanten på formen, och skär några lufthål i varje lock.

4
Ställ formarna på en plåt i ugnen. Grädda 30–40 minuter tills smördegslocket är brungräddat och karamellsockret blivit kolafärgat och simmigt runt kanterna. Täck med folie om smördegen blir för mörk innan karamellen är klar. Ta ut formarna, lägg en liten skärbräda ovanpå en i taget och vänd upp så att rabarbern kommer överst. Vänta inte med att vända upp dem eftersom karamellsåsen stelnar i formen. Servera med vaniljglass.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top