Rabarber- och jordgubbsdessert

Du behöver rabarberstjälk (ca 500 g) 0.5 l jordgubbar 0.5 dl socker 1 msk potatismjöl Mandeltäcke: 0.5 st mandelbiskvier 1 st mandelspån (50 g) 1.5...


4 portioner

Du behöver

  • rabarberstjälk (ca 500 g)
  • 0.5 l jordgubbar
  • 0.5 dl socker
  • 1 msk potatismjöl

Mandeltäcke:

0.5 st mandelbiskvier
1 st mandelspån (50 g)
1.5 msk potatismjöl
75 g smör mjukt
0.5 dl ljus sirap
1 st äggula

Gör så här

1
Skölj, ansa och skär rabarberstjälkarna i centimeterbreda bitar. Halvtina jordgubbarna om de är frysta och dela

2
stora bär.

3
Blanda socker och potatismjöl i en plastpåse. Lägg ner rabarber och jordgubbar, ruska om. Fördela alltsammans i en stor ugnssäker form eller i portionsformar. Placera formen eller formarna mitt i ugnen i 175 grader, ca 15 minuter.

4
Krossa under tiden mandelbiskvierna grovt och blanda dem med hälften av mandelspånen och potatismjölet i en skål.

5
Rör samman mjukt smör, sirap och äggula till en slät smet med hjälp av en gaffel. Blanda smeten med biskvismulorna.

6
Fördela massan jämnt över formen eller portionsformarna. Strö över resten av mandelspånen.

7
Grädda mitt i ugnen, ytterligare 20- 30 minuter, tills ytan fått fin färg och blivit knaprig.

8
Servera desserten något avsvalnad med glass, vaniljsås eller grädde och gärna några färska jordgubbar.


Kommentar:
Tips: Smöret kan man snabbt göra mjukt i mikrovågsugn. Beräkna 10-15 sekunder på full effekt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top