Quornspett med risotto

Du behöver 200 g quorn i bitar squash skurna i mindre bitar 2 dl marinad (till exempel vitlök och basilika) Risotto: 1 st sötpotatis tärnad...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g quorn i bitar
  • squash skurna i mindre bitar
  • 2 dl marinad (till exempel vitlök och basilika)

Risotto:

1 st sötpotatis tärnad
2 st vitlök hackade
1 st purjolök strimlad
1 st morot tärnad
0.5 dl olivolja
4 dl avorioris
0.5 dl vin (kan uteslutas)
8 dl vatten
2 st buljongtärningar
1 dl parmesanost riven
salt
svartpeppar gärna nymald

Gör så här

1
Marinera quornbitarna, squashen och paprikan i marinaden.

2
Fräs sötpotatisen, vitlöken, purjo och morot med olja i en kastrull utan att det tar färg. Rör ner riset och låt det svettas tillsammans med grönsakerna någon minut. Häll på vin och vatten. Smula ner buljongtärningarna och låt det koka under omrörning.

3
Efter cirka 18 minuter är det färdigt, då ska riset fortfarande ha tuggmotstånd och vara krämigt. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar. Trä quornbitarna, squashen och paprikan på spett. Stek dem i stekpanna eller grilla dem på grillen.


Kommentar:
Om du vill ändra:
Grönsakerna på spettet kan bytas ut mot andra sorter. Exempelvis champinjoner, minimajs, tomater, lök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top