Purjolökspaj med ost

Du behöver Pajdeg 150 g smör 2,5 dl mjöl 1 dl grahamsmjöl 0,5 tsk salt 2 msk kallt vatten Fyllning 2 st purjolök olja att...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

Pajdeg

150 g smör
2,5 dl mjöl
1 dl grahamsmjöl
0,5 tsk salt
2 msk kallt vatten

Fyllning

2 st purjolök
olja att steka i
1 st vitlöksklyftor
2 dl matlagningsgrädde
3 st ägg
2 dl ost riven smakrik ost

Till servering

grönsallad och vinägrett
oliver

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Mixa ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut i en form och ställ formen i kylen tills ugnen blivit varm.

2

Förgrädda pajskalet i 10 minuter. 

3

Skölj och strimla purjolöken och stek den i olja tills den mjuknar. Pressa i vitlöken och låt den fräsa med. Salta lätt.

4

Vispa ihop matlagningsgrädde, ägg och hälften av rivosten. 

5

Lägg löken i pajskalet och häll äggblandningen ovanpå. Strö över resten av osten och grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter tills äggblandningen stannat och pajen börjar få färg. Servera med en grönsallad.


Kommentar:
Matig vardagspaj med mjukfräst purjo. Servera gärna några smakrika oliver till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top