Du behöver
Äppelsalsa
2 st syrliga äpplen
1 st avokado
1 st grön chilifrukt
2 msk finhackad gräslök
0.5 kruka finhackad färsk koriander
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk citronsaft
Pumpafritters
1 kg butternutpumpa
0.5 st gul lök
2 st ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
olivolja till stekning
Gör så här
Äppelsalsa Kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Kärna ur, skala och tärna avokadon. Kärna ur och strimla chilin.
Lägg allt i en skål och vänd ner gräslök och koriander. Tillsätt salt, peppar och citronsaft och rör runt så att allt blandas.
Fritters Klyv butternutpumpan. Gröp ur kärnorna och skär pumpan i kvartar. Skala dem med en potatisskalare och grovriv sedan köttet. Grovriv även löken. Lägg rivet i en bunke och tillsätt ägg, mjöl, salt och peppar. Rör snabbt ihop till en smet.
Klicka ut smeten i het stekpanna med olivolja. Tryck ut till plättar med stekspaden. Stek 2–3 minuter på varje sida, tills de får en gyllene färg. Servera med salsan.
Tips: En klick crème fraiche är också gott till.
Fritters är tacksam vardagsmat, superenkelt att svänga ihop. Den syrliga, krispiga äppelsalsan med chilisting passar bra till söt butternutpumpa.