Potatisstomp med ost och ärter

Du behöver 600 g potatis mjölig sort 2 dl ärter frysta gröna 2.5 dl mjölk varm 2 dl västerbottensost riven 0.5 st citron finrivet skal...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g potatis mjölig sort
  • 2 dl ärter frysta gröna
  • 2.5 dl mjölk varm
  • 2 dl västerbottensost riven
  • 0.5 st citron finrivet skal av
  • 2 krm muskotnöt nyriven
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Släng i ärterna sista minuten. Slå bort vattnet, ånga av. Mosa potatis och ärter grovt med en gaffel. Rör ner mjölk och ost. Smaka av med citronskal, muskot, salt och vitpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top