RECEPT FRÅN IK

Potatispizza med färska örter

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st förpackning färdig pizzadeg
  • Fyllning

  • 6 msk olivolja
  • 4 st färskpotatisar medelstora
  • timjan kvistar
  • flingsalt
  • Till servering

  • kallskuret t ex parmaskinka eller salami, parmesanost, cocktail­tomater och färsk basilika

Gör så här

1

Sätt ugnen på 250–275 grader. Rulla ut pizzabottnarna på papprade plåtar. 

2

Nagga bottnarna och gnid in med 3 msk olivolja jämt fördelad över bottnarna. 

3

Tvätta potatisarna noga och skiva dem riktigt tunt med en mandolin eller potatisskalare. Fördela över bottnarna. Toppa varje pizza med 1 1/2 msk olivolja, örter och salt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills pizzan fått fin färg. 

4

Servera pizzan tillsammans med charkuterier som parmaskinka, salami, ost och lite grönt. 


Kommentar:
Om du har tid gör egen pizzadeg, kalljäs gärna degen över natten eller köp fryst pizzabotten. Potatispizzan passar också bra att servera som förrätt i mindre bitar.

Recept