Pocherad torskrygg

Du behöver 1.5 l vatten 3 tsk salt persiljestjälk 0.5 st lök eller purjo 1 st morot skivad 4 st vitpepparkorn 8 bitar torskrygg à...

Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1.5 l vatten
  • 3 tsk salt
  • persiljestjälk
  • 0.5 st lök eller purjo
  • 1 st morot skivad
  • 4 st vitpepparkorn
  • 8 bitar torskrygg à 150-200 g

Gör så här

1
Koka vatten och salt med persilja, lök och morot i 15 minuter. Sila. Gör gärna i förväg.

2
Strax före servering Koka upp spadet i vid kastrull. Lägg i fiskbitarna, lägg på locket och drag kastrullen åt sidan. Efter 2–3 minuter är fisken lagom kokt och skivig, ta upp med hålslev. Dra av eventuellt skinn först nu. Lägg upp bums på garnerade tallrikar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top