RECEPT FRÅN IK

Plommonmarmelad

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 60 minuter
1 liter

Du behöver

  • 1.5 kg plommon
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 8 dl strösocker

Gör så här

1

Dela och kärna ur plommonen. Skär dem i bitar eller klyftor.

2

Lägg plommonen i en syltgryta, tillsätt citronsaft och socker. Koka upp långsamt under omrörning. Sjud tills plommonen är genomkokta, 15–20 minuter. Skumma av då och då. 

3

Häll upp marmeladen i rena varma glasburkar. Sätt genast på lock, låt kallna. Förvara mörkt och svalt, öppnad burk förvaras i kylskåp.


Kommentar:
Plommon, socker och citronsaft är allt som behövs till den här goda marmeladen. Använd gärna plommon i olika färger.

Recept