Du behöver
- 75 g smör
- 3 dl vetemjöl (180 g)
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1.5 dl mjölk
- 200 g mandelmassa
- 200 g plommon cirka 6 st
- 1 tsk kanel
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
3
Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Sikta ner mjölblandningen lite i taget tillsammans med smöret och mjölken och vispa ihop till en jämn smet med en handvisp.
4
Riv mandelmassan grovt och rör ner den i smeten.
5
Dela plommonen på mitten, kärna ur dem och skär dem i klyftor.
6
Fördela smeten i pappformar, men lämna drygt 1 cm till kanten. Strö plommonklyftor över smeten och pudra över kanel. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 20 minuter.