Du behöver
- 1 st katrinplommon (200 g)
- 0.5 dl konjak
- 4 st äggulor
- 2 dl florsocker
- 200 g choklad mörk typ block
- 5 dl vispgrädde
Gör så här
1
Grovhacka katrinplommonen och lägg i en skål. Häll över konjaken och låt stå cirka 1 timme.
2
Vispa äggulor och florsocker pösigt. Bryt chokladen i mindre bitar och smält i vattenbad eller i mikrovågsugn, full effekt (max 800 W) 1-11/2 minut. Låt svalna något. Blanda ner chokladen och katrinplommonen med konjaken i äggpöset. Vispa grädden till ett fast skum.
3
Klä en avlång form, cirka 11/2 liter, invändigt med plastfolie. Bred knappt hälften av grädden runt formens kanter och i botten. Vänd ner resterande grädde i chokladsmeten. Fyll formen med chokladsmeten och täck med plastfolie. Låt stå i frysen minst 4 timmar.
4
Skär upp chokladterrinen i skivor.
Ett inslag i menyn “Mat med tradition” som ingår i temafesten “Middag med manglad duk”.