Plommon- och chokladterrin

Du behöver 1 st katrinplommon (200 g) 0.5 dl konjak 4 st äggulor 2 dl florsocker 200 g choklad mörk typ block 5 dl vispgrädde...


12 portioner

Du behöver

  • 1 st katrinplommon (200 g)
  • 0.5 dl konjak
  • 4 st äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 200 g choklad mörk typ block
  • 5 dl vispgrädde

Gör så här

1
Grovhacka katrinplommonen och lägg i en skål. Häll över konjaken och låt stå cirka 1 timme.

2
Vispa äggulor och florsocker pösigt. Bryt chokladen i mindre bitar och smält i vattenbad eller i mikrovågsugn, full effekt (max 800 W) 1-11/2 minut. Låt svalna något. Blanda ner chokladen och katrinplommonen med konjaken i äggpöset. Vispa grädden till ett fast skum.

3
Klä en avlång form, cirka 11/2 liter, invändigt med plastfolie. Bred knappt hälften av grädden runt formens kanter och i botten. Vänd ner resterande grädde i chokladsmeten. Fyll formen med chokladsmeten och täck med plastfolie. Låt stå i frysen minst 4 timmar.

4
Skär upp chokladterrinen i skivor.


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Mat med tradition” som ingår i temafesten “Middag med manglad duk”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top