Pizza med salsiccia

Du behöver 2 st salsicciakorvar 2 st små rödlökar 1 st förp pizzakit med utkavlad deg och pizzasås eller 1 förp utkavlad pizzabotten + ca...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st salsicciakorvar
  • 2 st små rödlökar
  • 1 st förp pizzakit med utkavlad deg och pizzasås eller 1 förp utkavlad pizzabotten + ca 2 1/2 dl chilisås av ketchuptyp
  • 500 g riven pizzaost
  • 8-12 st oliver
  • 1 msk hackade basilikablad
  • nymalen svartpeppar
  • rucola och/eller basilika

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Klipp upp skinnet på korven och gröp ur färsen. Smula ner färsen i en bunke. Smula korvfärsen riktigt fint, så att den blir helt tillagad under tiden du gräddar pizzan. Fräs korvfärsen i lite olja innan du lägger den på pizzan, om du känner dig osäker.

2

Skala och skär löken i tunna ringar.

3

Rulla ut pizzadegen tillsammans med bakplåtspapperet på en plåt.

Bred på såsen och strö över den rivna osten. Fördela över den smulade korvfärsen, lökringar, oliver och basilika.

4

Grädda pizzan i mitten av ugnen 15–20 minuter, eller tills pizzan är genomgräddad, korven är klar och degen fått fin färg. 

5

Peppra. Toppa med rucola och servera. 


Kommentar:
Både salsiccia och oliver ger god smak och sälta åt pizzan. Här använder vi färdigkavlad pizzabotten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top