Du behöver
- 2 st salsicciakorvar
- 2 st små rödlökar
- 1 st förp pizzakit med utkavlad deg och pizzasås eller 1 förp utkavlad pizzabotten + ca 2 1/2 dl chilisås av ketchuptyp
- 500 g riven pizzaost
- 8-12 st oliver
- 1 msk hackade basilikablad
- nymalen svartpeppar
- rucola och/eller basilika
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Klipp upp skinnet på korven och gröp ur färsen. Smula ner färsen i en bunke. Smula korvfärsen riktigt fint, så att den blir helt tillagad under tiden du gräddar pizzan. Fräs korvfärsen i lite olja innan du lägger den på pizzan, om du känner dig osäker.
Skala och skär löken i tunna ringar.
Rulla ut pizzadegen tillsammans med bakplåtspapperet på en plåt.
Bred på såsen och strö över den rivna osten. Fördela över den smulade korvfärsen, lökringar, oliver och basilika.
Grädda pizzan i mitten av ugnen 15–20 minuter, eller tills pizzan är genomgräddad, korven är klar och degen fått fin färg.
Peppra. Toppa med rucola och servera.
Både salsiccia och oliver ger god smak och sälta åt pizzan. Här använder vi färdigkavlad pizzabotten.