Frasig pizza med salsiccia

Du behöver 1 st rulle kyld smördeg (275 g) 1 st rödlök knippe färsk 2 msk olivolja 200 g färskost 2 dl Parmesan riven 1...

Tillagningstid: 40 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg (275 g)
  • 1 st rödlök knippe färsk
  • 2 msk olivolja
  • 200 g färskost
  • 2 dl Parmesan riven
  • 1 dl färsk basilika hackad
  • 2 msk färsk salvia hackad
  • 300 g färsk salsicciakorv
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 st ägg uppvispat
  • salt, svartpeppar
  • salviablad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Rulla ut smördegen på en plåt (låt pappret under vara kvar). Nagga degen väl.

2
Skär löken i klyftor. Fräs den i olivolja i en panna tills den mjuknat, i cirka 3 minuter, salta och peppra.

3
Rör ihop färskost med parmesan och örter. Smaka av med salt och peppar. Skiva korven. Halvera tomaterna.

4
Bred färskosten på smördegen. Fördela lök, korv och rödlök på pizzan. Peppra. Vik upp kanterna lite och tryck till. Pensla dem med ägg.

5
Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter tills den har fått fin färg. Strö över salviablad. Servera med en sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top