Pizza med parmaskinka

Du behöver 1 pkt jäst 50 g 5 dl Ljummet vatten 2 tsk salt 2 msk olivolja 13 dl vetemjöl + mjöl till utbakning (eller...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 pkt jäst 50 g
  • 5 dl Ljummet vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 13 dl vetemjöl + mjöl till utbakning (eller färdig pizzadeg på rulle)
  • 1 st burk krossade tomater à 400 g
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk oregano torkad
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 2 st mozzarella maxi
  • 7 dl ost lagrad
  • 20 skiva skinka
  • 100 g rucola sköljd
  • olivolja god

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål eller en matberedare med degkrokar. Tillsätt vatten, salt och olivolja. Rör om. Blanda i mjölet lite i taget tills degen släpper från kanterna av skålen. Låt jäsa i cirka 30 minuter. Den som vill att det ska gå ännu snabbare köper färdig pizzadeg på rulle.

2
Häll tomatkross, olja, vitlök och oregano i en kanna. Mixa med stavmixer. Krydda med salt och svartpeppar.

3
Skiva mozzarellan och riv osten.

4
Dela den färdigjästa degen i tre delar och kavla ut tunt en och en på mjölad skiva. Anpassa storlek efter plåten. Lägg över på papprad plåt, stryk ut tomatsås, lägg på mozzarella och riven ost. Grädda i 225–250 grader i 10–15 minuter till fin färg. Toppa den nygräddade pizzan med parmaskinka och rucola. Ringla en god olivolja över.


Kommentar:
Ca 3 plåtar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top