Pizza för hela plåten

Du behöver Själva grundpizzan: 25 g jäst 1.5 dl Ljummet vatten 0.5 tsk salt 2 msk olja 4.5 dl vetemjöl 1 pkt krossade tomater 1...


4 portioner

Du behöver

Själva grundpizzan:

25 g jäst
1.5 dl Ljummet vatten
0.5 tsk salt
2 msk olja
4.5 dl vetemjöl
1 pkt krossade tomater
1 st lök finhackad gul
1.5 tsk oregano
svartpeppar
ost (200 g) färdigriven

Pålägg för en halv pizza:

125 g skinka smått tärnad rökt
champinjoner ca 200g skivade färska nystekta
hackad persilja

Pålägg för den ena fjärdedelen:

1/2-1 st tonfisk delad i mindre bitar
6.5 st oliver skivade gröna med pimiento

Pålägg för den andra fjärdedelen:

1 st lök tunt skivad liten gul
0.5 st sardeller utrullade och delade på längden
9 st oliver svarta med kärnor

Gör så här

1
Rör ut jästen i lite av vattnet i en bunke. Rör i resterande vatten, salt, olja och mjöl. Börja med den mindre mjölmängden och tillsätt eventuellt lite mer i taget medan du arbetar ihop det hela till en blank och kladdfri deg. Låt den jäsa i bunken och förbered pålägget under tiden.

2
Lägg sedan degklumpen på en plåt och kavla ut den tunt över hela plåten. Häll på och fördela krosstomaterna över den utkavlade degen. Strö på den hackade löken och oregano. Mal över svartpeppar.

3
Fördela nu pålägg i valda delar. Smula över lite mer oregano och strö på någon deciliter av den rivna osten.

4
Strö resterande riven ost över hela pizzan och grädda den i 250 grader varm ugn 15-20 minuter.


Kommentar:
Degen till grundpizzan är lagom för en plåt som är 43 x 33 cm. Till en mindre plåt är det bara att skära av en bit deg och grädda den för sig.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top