Pitabröd

Du behöver 2.5 dl vatten 25 g jäst 1 tsk salt mjöl till utbakning Gör så här Värm vattnet till 37 grader (fingervärme). Smula jästen...


8 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • mjöl till utbakning

Gör så här

Värm vattnet till 37 grader (fingervärme). Smula jästen i en bunke och vispa den slät med vattnet. Tillsätt saltet och så mycket mjöl att det blir en slät och lätthanterlig deg. Dela degen i 8 bitar. Trilla en slät bulle av varje bit. Låt jäsa under bakduk på mjölat underlag cirka 30 minuter. Kavla försiktigt ut de jästa bullarna till runda kakor, cirka 13 cm i diameter. Lägg dem på bakplåtspapper på plåt. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Grädda kakorna i 250 graders ugnsvärme 7-10 minuter.


Kommentar:
Tips:
Har du inte lust att baka egna pitabröd, köp färdiga. Saknas pitabröd i butiken, ta tekakor i stället.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top