Du behöver
- 3-4 st filéer femminuterssill eller matjessill, ca 250 g
- 2 dl gräddfil
- 3 msk pepparrotsvisp
- 1 st citron det yttersta finrivna skalet och 1 tsk saft
- 2 msk finhackad dill
- 0.5 st blekselleristjälk finhackad
- 2 msk finskuren gräslök
- 0.5 st rödlök finhackad
Gör så här
Skär sillfiléerna i cirka 1 1/2 centimeter breda bitar.
Blanda gräddfil, pepparrotsvisp och citronsaft i en bunke. Blanda i citronskal, dill och selleri. Blanda i gräslök och rödlök, men spara lite till garnering.
Vänd ner sillen i såsen och blanda försiktigt. Täck bunken med plastfilm och låt stå i kylskåp 1–2 timmar. Lägg sillen i en burk. Garnera med den sparade gräslöken och rödlöken.