RECEPT FRÅN IK

Pastasallad med grön sparris

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st knippe grön sparris
  • 300 g pasta
  • 2.5 st salladslökar
  • 10 st cocktailtomater
  • 200 g varmrökt lax
  • 50 g babyspenat
  • plockade blad från 2-3 kvistar basilika
  • salt och peppar
  • 2 msk olivolja
  • Till garnering och servering

  • 12-16 st oliver
  • 1 st rödlök
  • 2 dl smetana
  • 3 msk finhackade örter t ex persilja, dill eller körvel

Gör så här

1

 Bryt av 2–3 centimeter av den nedersta hårda delen på sparrisen. Dela sparrisen i 2–3 bitar.

2

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt sparrisen koka med pastan på slutet, smal sparris cirka 3 minuter, tjockare sparris cirka 5 minuter. Låt pasta och sparris rinna av i ett durkslag.

3

Ansa och skiva salladslöken. Dela tomaterna. Bryt laxen i bitar. 

4

Lägg sparris, pasta, salladslök, tomater, lax, spenat och basilikablad i en serveringsskål. Salta och peppra. Ringla över oljan och blanda försiktigt. 

5

Garnera salladen med oliver och finskivad rödlök. Servera med smetana blandad med örterna.


Kommentar:
Den här salladen smakar gott både varm och kall. Utmärkt att ta med sig på picknick och avnjuta utomhus.

Recept