Pasta med tomat vita bönor och basilika

Du behöver 350 g pasta valfri 2 st vitlöksklyftor hackade 2 msk olivolja 400 g krossade tomater (1 burk) 0.5 st grönsaksbuljongtärning 1 msk vit...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 350 g pasta valfri
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater (1 burk)
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 tsk strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g stora vita bönor
  • 2 st tomater tärnade
  • salt och svartpeppar
  • basilika hackade

Tillbehör:

Parmesan riven
olivolja
svartpeppar lite extra

Gör så här

1
1. Koka pastan. Fräs vitlöken i oljan, tillsätt krossade tomater, 1/2 dl vatten, buljong, vinäger, socker och grädde.

2
2. Koka ihop i 2–3 minuter. Blanda i bönor, tomattärningar, salt, svartpeppar och basilika.

3
3. Servera med tillbehören och såsen vid sidan om.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 537
Fett 21 g
Kolhydrater68 g
Fibrer 8 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top