Pasta med tomat, oliver och salami

Du behöver 400 g pasta t ex strozzapreti 1 st vitlöksklyfta hackad 2 msk olivolja 400 g krossade tomater 0.5 dl vitt vin 150 g...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pasta t ex strozzapreti
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 dl vitt vin
  • 150 g kalamataoliver urkärnade
  • 150 g salami strimlad
  • 0.5 dl oregano hackad
  • 0.5 tsk strösocker
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Parmesan färskriven

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2
Fräs vitlöken i olivoljan i ett par minuter utan att den bryns. Häll på tomater och vin, koka ihop såsen sakta under 10 minuter.

3
Blanda i oliver, salami och oregano, smaka av med socker, salt och svartpeppar. Vänd ner den nykokta pastan i såsen.

4
Servera med färskriven parmesan och lite extra olivolja att ringla över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top