Pasta med ostsås och spenat

Du behöver 4 prt spaghetti (400 g) 2 dl grädde 70 g gräddädel 2 dl crème fraîche 1 dl riven ost salt peppar 200 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt spaghetti (400 g)
  • 2 dl grädde
  • 70 g gräddädel
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl riven ost
  • salt
  • peppar
  • 200 g spenat
  • 1 msk smör
  • 1 st vitlök finhackad

Gör så här

1
Koka upp rikligt med saltat vatten till pastakoket.

2
Häll upp grädden i en kastrull och smula i ädelosten, värm tills den smält, men utan att den kokar. Sila av mögelpartiklarna om du vill ha en vit fin sås, och häll tillbaka ostgrädden i kastrullen, tillsätt creme fraiche och riven ost och låt sjuda tills osten smält. Låt inte såsen koka hårt, då kan den skära sig. Smaka av med salt och peppar.

3
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

4
Lägg spenaten i en skål och slå kokande vatten över den, slå av i durkslag och krama vätskan ur spenaten. Fräs den i smöret i en stekpanna ett par minuter och tillsätt vitlöken mot slutet. Smaka av med salt och peppar.

5
Servera den nykokta pastan med ostsås och smörfräst spenat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top