Du behöver
- 1 l späda brännnässlor
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 1 dl solroskärnor rostade
- 1 dl riven parmesanost
- 1.5 dl kallpressad rapsolja
- 0.5 st citron
- salt och svartpeppar
Till servering
nykokt pasta
kokta grönsaker t. ex broccoli
parmesanost
Gör så här
Skölj nässlorna väl i kallt vatten. Koka upp två deciliter vatten i en kastrull. Lägg i nässlorna och koka i 2 minuter. Skölj med iskallt vatten, låt rinna av i durkslag, krama ur så att allt vatten försvinner.
Lägg nässlor, finhackad vitlök, rostade solroskärnor, riven parmesan, olja och citronsaft i en mixer. Kör blandningen slät. Smaka av med lite salt och peppar.
Servera peston med nykokt pasta, kokta grönsaker, riven parmesanost.
Nässlor gör sig bra i en pesto, blir det pesto över är den god att servera på rostat surdegsbröd eller att ha som topping på en omelett.