Pasta med lax och saffranssås

Du behöver 300 g mafaldine (rynkade breda bandnudlar) eller annan pasta 200 g lax färskrökt 1 st rödlök stor finhackad 2 msk smör 3 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g mafaldine (rynkade breda bandnudlar) eller annan pasta
  • 200 g lax färskrökt
  • 1 st rödlök stor finhackad
  • 2 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 1.5 dl vit torr vermouth eller torrt vitt vin
  • grönsaksfond (från flaska)
  • citron skal från 1/4 borstad citron i nålfina strimlor
  • 1 tsk citronsaft
  • 1/2-1 st saffran kuvert
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 krm svartpeppar från kvarn
  • 1/2-1 msk maizenaredning för ljusa såser

Gör så här

Sätt pasta på kokning. Skär laxen i breda strimlor och ställ kallt så länge. Fräs löken glansig och mjuk, men inte brynt, i smör. Rör i grädde, vin, fond, citronskal och -saft samt saffran och sjud sakta 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp pasta på fyra tallrikar. Fördela såsen och laxstrimlorna rättvist över pastan. Garnera med rucolasallatsblad eller annat grönt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top