Pasta med lammfärs, citron och fetaost

Du behöver 400 g pasta t ex mezze maniche 500 g lammfärs 2 msk olivolja 1 st lök hackad 2 st vitlöksklyftor hackade 2 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pasta t ex mezze maniche
  • 500 g lammfärs
  • 2 msk olivolja
  • 1 st lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 2 st tomater tärnade
  • 1 dl vitt vin (eller vatten)
  • 1 msk kalvfond från flaska
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 st citron
  • 100 g fetaost
  • sallad

Gör så här

1
Koka pastan enligt beskrivningen på förpackningen.

2
Bryn lammfärsen i olivoljan i en stekpanna, fräs med lök och vitlök i ett par minuter. Tillsätt tomater, vin och fond, krydda med salt och svartpeppar. Koka ihop såsen sakta i 10–12 minuter.

3
Riv det yttersta gula skalet på cit­ronen. Blanda i det och 1 matsked av saften i såsen.

4
Vänd ihop med den nykokta pastan, strö hackad persilja över, servera smulad fetaost och en blandad sallad till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top