Du behöver
- 400 g pasta t ex mezze maniche
- 500 g lammfärs
- 2 msk olivolja
- 1 st lök hackad
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 2 st tomater tärnade
- 1 dl vitt vin (eller vatten)
- 1 msk kalvfond från flaska
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 st citron
- 100 g fetaost
- sallad
Gör så här
1
Koka pastan enligt beskrivningen på förpackningen.
2
Bryn lammfärsen i olivoljan i en stekpanna, fräs med lök och vitlök i ett par minuter. Tillsätt tomater, vin och fond, krydda med salt och svartpeppar. Koka ihop såsen sakta i 10–12 minuter.
3
Riv det yttersta gula skalet på citronen. Blanda i det och 1 matsked av saften i såsen.
4
Vänd ihop med den nykokta pastan, strö hackad persilja över, servera smulad fetaost och en blandad sallad till.