Pasta med kyckling och chili

Du behöver 400 g pasta valfri 600 g kycklingfilé olja att steka i salt och nymalen svartpeppar 2 st röda paprikor 0.5 st purjolök 0.5...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pasta valfri
  • 600 g kycklingfilé
  • olja att steka i
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 st röda paprikor
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st röd chilifrukt urkärnad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st lime saften
  • 2 dl crème fraîche

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

2
Strimla kycklingen och stek den i omgångar i lite olja. Salta och peppra lätt. Strimla paprika och purjolök och finhacka chilin.

3
Fräs grönsakerna tillsammans med pressad vitlök. Lägg tillbaka kycklingen med grönsakerna i stekpannan. Pressa över limesaft och rör ner creme fraiche.

4
Smaka av med salt och peppar. Låt kyckling­såsen bli genomvarm och servera med pasta.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Marie-Louise Nilsson i Önnestad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top