Pasta carbonara med grön ärtpesto

Du behöver Grön ärtpesto 200 g frysta ärtor tonade 1 st vitlöksklyfta finhackad 1 kruka färsk basilika grovhackade blad 0.5 dl olivolja 2 msk färskpressad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Grön ärtpesto

200 g frysta ärtor tonade
1 st vitlöksklyfta finhackad
1 kruka färsk basilika grovhackade blad
0.5 dl olivolja
2 msk färskpressad citronsaft
50 g mandel skållad och skalad
3 msk finriven parmesanost
salt och svartpeppar
4 prt spagetti
1 st gul lök
150 g bacon
2 msk olivolja
2 st äggulor
1 dl grädde
2 dl finriven parmesanost
0.5 dl kokvatten från pastan
200 g frysta ärtor
parmesanost till servering

Gör så här

1

Grön ärtpesto Häll ärtor, vitlök, basilika, olivolja och citronsaft i en mixer med kniven monterad. Grovhacka mandeln och tillsätt. Mixa till grov konsistens och rör ner parmesanosten. Blanda och smaka av med salt och peppar. 

2

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala och finhacka löken. Dela baconet på mitten och stek det krispigt i en stekpanna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Fräs löken i olivolja tills den mjuknat och fått fin färg.

3

Vispa ihop äggulor med grädde och parmesanost. Krydda med lite salt och svartpeppar. Häll av pastan men tillsätt 1/2 dl av kokvattnet i äggblandningen. Häll tillbaka pastan i kastrullen och blanda i äggblandningen. Rör ner ärtorna, låt allt bli varmt och servera genast med bacon, ärtpesto och nyriven parmesanost.


Kommentar:
Carbonaran får sällskap av söta ärtor som ger perfekt tuggmotstånd till den krämiga pastan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top