Du behöver
- 4 st röda paprikor
- 1 st gul lök
- 5 st potatis medelstora
- 3 msk olivolja
- 1 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 l kokande vatten
- salt
- svartpeppar
Till garnering
100 g fetaost
svartpeppar nymalen
0.5 kruka krusbladig persilja
Gör så här
Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka löken. Skala och skär potatisen i tunna skivor.
Fräs löken i oljan cirka 3 minuter. Blanda i paprikan och fräs cirka 3 minuter. Tillsätt potatisen. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt hälften av vattnet. Koka soppan under lock cirka 10 minuter.
Ta kastrullen från värmen. Mixa soppan med stavmixer direkt i kastrullen. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och ge den ett uppkok. Smaka av med salt och peppar.
Fördela soppan i skålar. Smula över osten. Peppra och garnera med hackad persilja.
Servera gärna soppan med rostade brödkrutonger eller portionsbröd.