Paprikasoppa med fetaost

Du behöver 4 st röda paprikor 1 st gul lök 5 st potatis medelstora 3 msk olivolja 1 st grönsaksbuljongtärningar 1 l kokande vatten salt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st röda paprikor
  • 1 st gul lök
  • 5 st potatis medelstora
  • 3 msk olivolja
  • 1 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 l kokande vatten
  • salt
  • svartpeppar

Till garnering

100 g fetaost
svartpeppar nymalen
0.5 kruka krusbladig persilja

Gör så här

1

Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka löken. Skala och skär potatisen i tunna skivor.

2

Fräs löken i oljan cirka 3 minuter. Blanda i paprikan och fräs cirka 3 minuter. Tillsätt potatisen. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt hälften av vattnet. Koka soppan under lock cirka 10 minuter. 

3

Ta kastrullen från värmen. Mixa soppan med stavmixer direkt i kastrullen. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och ge den ett uppkok. Smaka av med salt och peppar.

4

Fördela soppan i skålar. Smula över osten. Peppra och garnera med hackad persilja.


Kommentar:
Servera gärna soppan med rostade brödkrutonger eller portionsbröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top