Paprikapasta med sardeller

Du behöver 4 prt spagetti 2 st sardellfiléer 4 st paprikor gärna röda och gula vitlöksklyftor 4 msk olivolja 0.5 tsk harissa salt svartpeppar 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt spagetti
  • 2 st sardellfiléer
  • 4 st paprikor gärna röda och gula
  • vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 0.5 tsk harissa
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl persilja strimlad

Till garnering

4 msk Parmesan färskriven
svartpeppar nymalen

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. 

2

Hacka sardellerna. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva vitlöken. 

3

Värm upp oljan i en stekpanna. Rör i sardeller och harissa. Lägg i paprikan och vitlöken och fräs cirka 10 minuter, rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner persiljan. 

4

Häll pastan i ett varmt serveringsfat. Toppa med paprikaröran. Garnera med färskriven parmesan. Peppra.


Kommentar:
Den här pastarätten får sälta från sardeller och hetta från harissa, en stark nordafrikansk chilisås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top