Du behöver
- 4 prt spagetti
- 2 st sardellfiléer
- 4 st paprikor gärna röda och gula
- vitlöksklyftor
- 4 msk olivolja
- 0.5 tsk harissa
- salt
- svartpeppar
- 1 dl persilja strimlad
Till garnering
4 msk Parmesan färskriven
svartpeppar nymalen
Gör så här
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Hacka sardellerna. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva vitlöken.
Värm upp oljan i en stekpanna. Rör i sardeller och harissa. Lägg i paprikan och vitlöken och fräs cirka 10 minuter, rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner persiljan.
Häll pastan i ett varmt serveringsfat. Toppa med paprikaröran. Garnera med färskriven parmesan. Peppra.
Den här pastarätten får sälta från sardeller och hetta från harissa, en stark nordafrikansk chilisås.