Paprika med lammfärsfyllning

Du behöver 5 st paprikor stora, gärna olika färger 1 msk olivolja Fyllning 450 g lammfärs 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm paprikapulver...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 st paprikor stora, gärna olika färger
  • 1 msk olivolja

Fyllning

450 g lammfärs
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm paprikapulver rökt, kan uteslutas
250 g cocktailtomater
1 st rödlök
1 dl oliver
3 msk Parmesan färskriven
2 msk olivolja

Till garnering

timjankvistar
flingsalt

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Lägg dem på en papprad plåt. Ringla över olivoljan och rosta i mitten av ugnen cirka 10 minuter. 

2

Blanda färs, salt, peppar och paprikapulver i en bunke.

3

Dela tomaterna. Skala och strimla löken. Blanda tomater, lök, oliver och parmesan i en bunke.

4

Ta ut paprikorna. Fördela färsen i halvorna. Toppa med tomatblandningen. Ringla över oljan. Rosta i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills färsen är genomlagad.

5

Garnera med timjankvistar och flingsalt.


Kommentar:
Fyll paprikor i olika färger med saftig lammfärs och toppa med tomat, lök, oliver och parmesan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top