Du behöver
- 5 st paprikor stora, gärna olika färger
- 1 msk olivolja
Fyllning
450 g lammfärs
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm paprikapulver rökt, kan uteslutas
250 g cocktailtomater
1 st rödlök
1 dl oliver
3 msk Parmesan färskriven
2 msk olivolja
Till garnering
timjankvistar
flingsalt
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Lägg dem på en papprad plåt. Ringla över olivoljan och rosta i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
Blanda färs, salt, peppar och paprikapulver i en bunke.
Dela tomaterna. Skala och strimla löken. Blanda tomater, lök, oliver och parmesan i en bunke.
Ta ut paprikorna. Fördela färsen i halvorna. Toppa med tomatblandningen. Ringla över oljan. Rosta i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills färsen är genomlagad.
Garnera med timjankvistar och flingsalt.
Fyll paprikor i olika färger med saftig lammfärs och toppa med tomat, lök, oliver och parmesan.