RECEPT FRÅN IK

Pappardelle med blandsvamp

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt pappardelle
  • 1 l rensad blandad svamp t ex ostronskivling och skogschampinjoner
  • 1 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 tsk finhackad färsk rosmarin
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 50 g smör
  • salt och svartpeppar
  • Till servering

  • parmesanost
  • en god sallad

Gör så här

1

Koka upp en rejäl kastrull med välsaltat vatten till pastan

2

Rensa svampen och skär i mindre bitar. Finhacka chilin och vitlöken.

3

Hetta upp oljan i en stekpanna och stek svampen under omrörning tills all vätska kokat bort. Tillsätt finhackad chili, vitlök och rosmarin. Blanda och låt allt bli varmt. Häll ner vinet och låt det få ett uppkok. Sjud tills det mesta av vätskan har kokat in i svampen. Rör ner smöret och låt det smälta in med svampen. Krydda med salt och peppar och blanda ordentligt.

4

Koka under tiden pastan enligt anvisningen på förpackningen

5

Blanda svampen med alldeles nykokt pasta och toppa med riven parmesanost. Servera med en god sallad.

6

Tips: Den här rätten blir också mycket god med färsk karl-johanssvamp. 


Kommentar:
Bästa tipset när det gäller pasta: Låt gästerna vänta på pastan och inte tvärtom. Den ska serveras nykokt och därmed basta!

Recept