Pannkakstårta med jordgubbar

Du behöver 3 st ägg 0.5 tsk salt 1 tsk socker 5.5 dl mjölk 2.5 dl vetemjöl smör ca 50 g Fyllning: 300 g färskost...

Tillagningstid: 60 minuter
5 portioner

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 5.5 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • smör ca 50 g

Fyllning:

300 g färskost av philadelphiatyp
3 dl vispgrädde
3.5 msk florsocker
1 l jordgubbar
1.5 dl lemoncurd eller limecurd på burk

Garnering:

kokosflagor rostade
florsocker

Gör så här

1
Vispa ägg, salt och socker i en bunke. Tillsätt 2 deciliter av mjölken och vispa till en jämn smet. Blanda i mjölet. Späd med resten av mjölken lite i taget. Smält smöret och rör ner det i smeten.

2
Grädda tunna pannkakor, cirka 12 stycken, lägg dem i en hög på ett fat. Låt kallna.

3
Rör färskosten mjuk med elvisp. Häll i grädden i 3–4 omgångar och vispa till fast kräm. Smaka av med florsocker.

4
Skiva jordgubbarna. Bred cirka 1 1/2 matsked curd på hälften av pannkakorna och lägg ihop dem två och två.

5
Stapla de dubbla pannkakorna med färskostkräm och jordgubbar mellan lagren. Garnera med kokosflagor. Pudra med florsocker. Toppa eventuellt med jordgubbsblommor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top