Pannacotta med passionsfrukt

Pannacotta är perfekt att förbereda och bara toppa vid servering. Vit choklad som rostas i ugnen blir till ett knäckigt strössel att toppa desserten med.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 4 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • vaniljstång

Citrussallad

3 st klementiner
1 st lime det yttersta finrivna skalet och saften
2 st passionsfrukt

Till garnering

100 g vit choklad
mynta eller citronmeliss

Gör så här

1

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter.

2

Häll grädde, mjölk och socker i en kastrull. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ut fröna med en vass kniv. Tillsätt i kastrullen och lägg även ned vaniljstången. Låt blandningen koka upp och sjud i ett par minuter. Dra kastrullen från värmen och tillsätt de blötlagda gelatinbladen. Låt dem smälta i den varma gräddblandningen.

3

När blandningen svalnat något, plocka upp vaniljstången och häll upp i fyra portionsglas. Ställ in i kylen att stelna.

4

Skala och skär klementinerna i mindre bitar, lägg ner i en bunke. Tillsätt finrivet lime-skal och saft. Dela passionsfrukterna på mitten och skrapa ner innehållet i bunken. Blanda.

5

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Riv chokladen grovt och strö ut på plåten. Rosta mitt i ugnen i cirka 5 minuter tills chokladen fått fin färg. Passa noga så att den inte bränns, den ska få en fin ljusbrun färg. Låt chokladen kallna och bryt i mindre bitar.

6

Fördela citrussalladen på pannacottorna strax före servering. Strö över rostad choklad och toppa med myntablad eller citronmeliss.


Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top