Du behöver
- 2 st gelatinblad
- 4 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 3 msk socker
- vaniljstång
Citrussallad
3 st klementiner
1 st lime det yttersta finrivna skalet och saften
2 st passionsfrukt
Till garnering
100 g vit choklad
mynta eller citronmeliss
Gör så här
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Häll grädde, mjölk och socker i en kastrull. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ut fröna med en vass kniv. Tillsätt i kastrullen och lägg även ned vaniljstången. Låt blandningen koka upp och sjud i ett par minuter. Dra kastrullen från värmen och tillsätt de blötlagda gelatinbladen. Låt dem smälta i den varma gräddblandningen.
När blandningen svalnat något, plocka upp vaniljstången och häll upp i fyra portionsglas. Ställ in i kylen att stelna.
Skala och skär klementinerna i mindre bitar, lägg ner i en bunke. Tillsätt finrivet lime-skal och saft. Dela passionsfrukterna på mitten och skrapa ner innehållet i bunken. Blanda.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Riv chokladen grovt och strö ut på plåten. Rosta mitt i ugnen i cirka 5 minuter tills chokladen fått fin färg. Passa noga så att den inte bränns, den ska få en fin ljusbrun färg. Låt chokladen kallna och bryt i mindre bitar.
Fördela citrussalladen på pannacottorna strax före servering. Strö över rostad choklad och toppa med myntablad eller citronmeliss.