Pannacotta med honung och kaffe

Du behöver 2 st gelatinblad 3 dl vispgrädde 3 msk honung 1.5 tsk snabbkaffepulver Garnityr 300 g bär (hallon, blåbär eller smultron, frysta, tinade går...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk honung
  • 1.5 tsk snabbkaffepulver

Garnityr

300 g bär (hallon, blåbär eller smultron, frysta, tinade går bra)
0.5 msk socker
1 msk pressad citron
mandel hyvlad

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

2
Koka upp grädden i en kastrull och blanda i honungen.

3
Krossa kaffet till finare pulver i en mortel, eller lägg det mellan två bitar plastfolie och kavla ovanpå med brödkavel.

4
Ta upp gelatinbladen, krama ur dem en aning, och låt dem rinna av på hushållspapper.

5
Lägg gelatinet i grädd- och honungsblandningen, tillsätt kaffet och rör noga tills allt är löst.

6
Fördela blandningen i fyra små glas eller formar. Låt stelna i kylskåp i minst 3 timmar.

7
Rör ihop bär, socker och citron och lägg på pannacottan före servering, strö hyvlad mandel över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top