Du behöver
- 2 st blad gelatin
- 3 dl grädde
- 0.5 dl strösocker
- 1 st vaniljstång
- 1 dl matyoghurt
- 1.5 dl färskpressad äppeljuice på flaska
- 2 msk strösocker
- fast friskt äpple t ex aroma
Gör så här
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Lägg grädde, strösocker och kluven urskrapad vaniljstång i en kastrull och hetta upp under omrörning tills sockret lösts upp och grädden är kokhet. Ta av från värmen.
Krama ur gelatinbladen lätt och vispa ner dem ett i taget i den heta grädden. Vispa sedan i yoghurten. Rör eventuellt först ut yoghurten med lite av den heta grädden så blir krämen lättare att få slät.
Häll upp i fyra portionsformar som rymmer 1 1/2 deciliter. Låt svalna något och ställ sedan att stelna i kyl i minst tre timmar.
Koka ner äppeljuicen med sockret i en liten kastrull tills du får en tunn äppelsirap. Tiden varierar beroende på kastrullens storlek. Låt svalna. Hit kan du förbereda.
Skala och tärna äpplet. Vänd ner det i sirapen.
Servera pannacottan med äppelsirap och tärnat äpple.
Tips: Pannacotta och äppelsirap kan förberedas. Tärna äpplet strax före servering.
Här får den krämiga pannacottan en frisk touch av yoghurt. Äpplig sirap som inte heller är för söt passar fint till.