Pannacotta med äppelsirap

Du behöver 2 st blad gelatin 3 dl grädde 0.5 dl strösocker 1 st vaniljstång 1 dl matyoghurt 1.5 dl färskpressad äppeljuice på flaska 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st blad gelatin
  • 3 dl grädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 st vaniljstång
  • 1 dl matyoghurt
  • 1.5 dl färskpressad äppeljuice på flaska
  • 2 msk strösocker
  • fast friskt äpple t ex aroma

Gör så här

1

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.

2

Lägg grädde, strösocker och kluven urskrapad vaniljstång i en kastrull och hetta upp under omrörning tills sockret lösts upp och grädden är kokhet. Ta av från värmen. 

3

Krama ur gelatinbladen lätt och vispa ner dem ett i taget i den heta grädden. Vispa sedan i yoghurten. Rör eventuellt först ut yoghurten med lite av den heta grädden så blir krämen lättare att få slät.

4

Häll upp i fyra portionsformar som rymmer 1 1/2 deciliter. Låt svalna något och ställ sedan att stelna i kyl i minst tre timmar.

5

Koka ner äppeljuicen med sockret i en liten kastrull tills du får en tunn äppelsirap. Tiden varierar beroende på kastrullens storlek. Låt svalna. Hit kan du förbereda.

6

Skala och tärna äpplet. Vänd ner det i sirapen.

7

Servera pannacottan med äppelsirap och tärnat äpple.

8

Tips: Pannacotta och äppelsirap kan förberedas. Tärna äpplet strax före servering.  


Kommentar:
Här får den krämiga pannacottan en frisk touch av yoghurt. Äpplig sirap som inte heller är för söt passar fint till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top