Du behöver

  • 700 g torskfilé
  • smör
  • salt och peppar
  • 0.5 st fänkål tärnad
  • 1 st schalottenlök hackad
  • 1 st morot tunt skivad
  • 1.5 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk fiskfond
  • 2 msk pressad citron
  • 2 dl crème fraîche
  • citron det rivna skalet av 1
  • salt och peppar
  • fänkålsdill till garnering
  • potatis kokt eller pressad

Gör så här

Skär fisken i kuber. Stek dem hastigt i smör så att de får färg, de ska inte stekas igenom. Lyft över till ett fat. Tillsätt lite mer smör i pannan, fräs fänkål, schalottenlök och morot. Häll på vin, vatten, fond och pressad citron. Koka ihop i 5–6 minuter, rör i creme fraiche och koka upp. Lägg i fisken och koka den färdig i 2–3 minuter. Smaka av med salt och peppar, strö över rivet citronskal, garnera med fänkålsdill eller vanlig dill. Servera med kokt eller pressad potatis.

Recept // Fler fiskrecept