Panerad tofu med spenat

Du behöver 4 prt kokt ris 2 msk japansk soja 2 st vitlöksklyftor 1 st ingefära skalad, vindruvsstor 270 g neutral fast tofu 1 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt kokt ris
  • 2 msk japansk soja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st ingefära skalad, vindruvsstor
  • 270 g neutral fast tofu
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • olja till stekning
  • 200 g färsk spenat
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • salt

Tillbehör

410 g böngroddar
japansk soja
srirachasås asiatisk chilisås

Gör så här

1

Koka riset enligt förpackningens anvisning. Sätt ugnen på 100 grader.

2

Blanda soja med pressad vitlök och pressad ingefära. Skiva tofun och vänd i sojablandningen. Låt ligga och marinera i minst 5 minuter.

3

Ta fram tre skålar, en med mjöl, en med uppvispat ägg och en med mandelmjöl. Vänd försiktigt varje tofuskiva först i mjöl, sedan i ägg och sist i mandelmjöl.

4

Stek i omgångar i olja. Lägg den färdigstekta tofun i en ugnsform, håll varm i ugnen.

5

Diska ur stekpannan och fräs sedan spenaten i olja tillsammans med pressad vitlök. Spenaten krymper väldigt mycket. Salta lätt. Servera tofun med ris, spenat, groddar, srirachasås och japansk soja. 


Kommentar:
Mandelmjöl ger en nötig smak till tofun. Servera den med ris, spenat,
groddar och het srirachasås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top