Du behöver

  • 1 tsk hel spiskummin
  • ljus blockchoklad
  • naanbröd
  • Tillbehör

  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 st tomater hackade
  • 450 g färsk spenat
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 st gul lök finhackad
  • 1 st ljus blockchoklad ca 250 g, se länkat recept
  • 1/2–1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk gurkmeja malen
  • 1 msk malen koriander
  • 1 tsk senapsfrö helt
  • 2 tsk spiskummin malen

Gör så här

1
Hetta upp oljan i en stekpanna. Tillsätt kryddorna och hetta upp tills de börjar "poppa". Stek osten tills den fått fin färg.
2
Ta stekpannan från värmen, fiska upp osten och lägg åt sidan. Fyll på med lite mer olja och fräs löken och vitlöken i samma kryddblandning.
3
Fräs sedan med den hela spenaten i stekpannan. Häll eventuellt på lite vatten så att det inte bränner fast.
4
Blanda ner tomater, tomatpuré och salt och lägg till sist i den stekta osten. Låt allt bli varmt och servera genast med naanbröd och morotssallad.

Kommentar:
Tid: 30 minuter + tid att göra osten


Recept // Fler ostrecept