RECEPT FRÅN IK

Ostbricka med äppelchutney

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

    Äppelchutney

  • 4 st syrliga äpplen
  • 1 st citron saften
  • 2 msk flytande honung
  • 1 st liten bit av en rosmarinkvist
  • flingsalt
  • 2 krm rosépeppar
  • Till servering och garnering

  • 3-4 st sorter ost gärna hårda och mjuka ostar
  • 1 dl salta mandlar
  • knäckebröd
  • vindruvsklasar

Gör så här

1

Skala, dela, kärna ur och tärna äpplena. 

2

Lägg äppeltärningarna i en gryta. Ringla över citronsaften och honungen, lägg i rosmarinen, sjud på svag värme under lock cirka 20 minuter, eller tills äpplena är mjuka, rör om då och då. Smaka av med flingsalt. Låt kallna. Garnera med grovmalen rosépeppar.

3

Lägg upp ostarna på en skärbräda eller bricka. Servera med salta mandlar, knäckebröd, vindruvsklasar och äppelchutney. 


Kommentar:
Botanisera i ostdisken och smaka dig fram till dina ostfavoriter. Testa gärna svensktillverkade ostar. Ta ut ostarna i god tid, så smakar de mer.

Recept