Ostbricka med äppelchutney

Du behöver Äppelchutney 4 st syrliga äpplen 1 st citron saften 2 msk flytande honung 1 st liten bit av en rosmarinkvist flingsalt 2 krm...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

Äppelchutney

4 st syrliga äpplen
1 st citron saften
2 msk flytande honung
1 st liten bit av en rosmarinkvist
flingsalt
2 krm rosépeppar

Till servering och garnering

3-4 st sorter ost gärna hårda och mjuka ostar
1 dl salta mandlar
knäckebröd
vindruvsklasar

Gör så här

1

Skala, dela, kärna ur och tärna äpplena. 

2

Lägg äppeltärningarna i en gryta. Ringla över citronsaften och honungen, lägg i rosmarinen, sjud på svag värme under lock cirka 20 minuter, eller tills äpplena är mjuka, rör om då och då. Smaka av med flingsalt. Låt kallna. Garnera med grovmalen rosépeppar.

3

Lägg upp ostarna på en skärbräda eller bricka. Servera med salta mandlar, knäckebröd, vindruvsklasar och äppelchutney. 


Kommentar:
Botanisera i ostdisken och smaka dig fram till dina ostfavoriter. Testa gärna svensktillverkade ostar. Ta ut ostarna i god tid, så smakar de mer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top