Du behöver
Äppelchutney
4 st syrliga äpplen
1 st citron saften
2 msk flytande honung
1 st liten bit av en rosmarinkvist
flingsalt
2 krm rosépeppar
Till servering och garnering
3-4 st sorter ost gärna hårda och mjuka ostar
1 dl salta mandlar
knäckebröd
vindruvsklasar
Gör så här
Skala, dela, kärna ur och tärna äpplena.
Lägg äppeltärningarna i en gryta. Ringla över citronsaften och honungen, lägg i rosmarinen, sjud på svag värme under lock cirka 20 minuter, eller tills äpplena är mjuka, rör om då och då. Smaka av med flingsalt. Låt kallna. Garnera med grovmalen rosépeppar.
Lägg upp ostarna på en skärbräda eller bricka. Servera med salta mandlar, knäckebröd, vindruvsklasar och äppelchutney.
Botanisera i ostdisken och smaka dig fram till dina ostfavoriter. Testa gärna svensktillverkade ostar. Ta ut ostarna i god tid, så smakar de mer.