Ost- och skinksallad med brytbönor

Du behöver 300 g brytbönor eller haricots verts 2 msk dijonsenap 0.5 msk honung 2 msk vitvinsvinäger 1 krm salt 1 dl olja gärna rapsolja...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g brytbönor eller haricots verts
  • 2 msk dijonsenap
  • 0.5 msk honung
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 dl olja gärna rapsolja
  • 1 st rödlök skivad
  • 200 g grevéost lagrad eller emmentaler skurna i stavar
  • 200 g skinka kokt i strimlor
  • 1 st rädisor knippe skivade

Gör så här

Lägg bönorna i kokande, saltat vatten 4–5 minuter, spola dem i kallt vatten. Rör ihop senap, honung, vinäger och salt. Vispa i oljan lite i taget. Fördela grönsakerna på tallrikar. Ringla över dressingen. Toppa med ost, skinka och rädisor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top