Örtkryddad viltburgare

Du behöver 0.5 pkt viltskav eller renskav 500 g köttfärs 1 msk timjanblad eller 1 tsk torkad timjan 0.75 tsk salt 1 krm svartpeppar grovmalen...


6 portioner

Du behöver

  • 0.5 pkt viltskav eller renskav
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk timjanblad eller 1 tsk torkad timjan
  • 0.75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar grovmalen
  • 0.5 dl vatten

Gör så här

1
Halvtina skavblocket, dela det och frys omedelbart in det som inte går åt. Grovhacka den biten som ska användas.

2
Lägg köttfärsen tillsammans med skavet i matberedaren och blanda. Tillsätt timjan, salt och peppar samt vatten. Arbeta ihop ingredienserna väl.

3
Forma färsen till en avlång limpa på en fuktad skärbräda. Dela i sex lika stora bitar. Klappa ut dem med fuktad hand till stora tunna hamburgare och gör rutmönster i ytan med en kniv.

4
Pensla med olja, eller en grillsås om mer smak önskas, och grilla burgarna på finmaskigt grillgaller, eller i grillkorgen, ett par minuter på varje sida.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top