Du behöver
- 18 st färskpotatisar
- champinjoner ca 12
- 5.5 st schalottenlökar
- 4.5 st vitlöksklyftor
- 4 st ark aluminiumfolie
- körsbärstomater ca 100 g lättorkade och marinerade
- timjan salvia och rosmarin
- 1 tsk salt
- 2 krm pepparmix
- 2.5 msk olivolja
- pinjenötter eller solrosfrön
Gör så här
1
Skrapa och skölj potatisarna. Dela eventuellt stora exemplar. Ansa och dela champinjonerna. Skala och skär schalottenlökarna i bitar och vitlöksklyftorna i skivor.
2
Blanda potatis, lök och champinjoner i en skål. Låt tomaterna rinna av och tillsätt dem. Lägg i rikligt med klippta örtkvistar, salta och peppra. Häll på oljan och blanda alltsammans väl.
3
Lägg ut foliearken och fördela potatisblandningen mitt på varje ark. Förslut dem väl och placera dem i en långpanna. Placera den längs ner i ugnen, 200 grader, cirka 40 minuter, tills potatisen är mjuk.
4
Rosta pinjenötter eller solrosfrön i en torr het stekpanna.
5
Låt var och en öppna sitt potatispaket direkt på tallriken och själv strö över rostade pinjenötter eller solrosfrön.
6
Knytena kan göras i förväg och hettas upp på grillen då kycklingen är klar.