Ört-tsatsiki och grillad lever

Du behöver 4 st tomater 1 st slanggurka 1 st persilja knippa färsk timjan 2 dl yoghurt naturell 1 krm salt 1 krm svartpeppar grovmalen...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st tomater
  • 1 st slanggurka
  • 1 st persilja knippa
  • färsk timjan
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar grovmalen
  • 1 tsk vinäger

Gör så här

1
Skölj och dela tomaterna. Krama ur kärnorna. Grovhacka fruktköttet. Skölj och klyv gurkan på längden. Skrapa bort det mesta av kärnorna i mitten. Grovhacka fruktköttet.

2
Skölj persiljan väl, repa bladen av stjälkarna som finhackas. Repa timjanbladen av de hårdaste kvistarna. Blanda allt.

3
Låt yoghurten rinna av i kaffefilter några timmar om tid finns. Då vattnar sig inte salladen lika mycket. Rör ner salt, peppar och vinäger. Vänd ned yoghurten i salladsingredienserna.

4
Servera grillad ungnötslever och pasta till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top