Öppen omelett med sojabönor

Du behöver 6 st ägg 1 dl mjölk 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör Topping 125 g frysta sojabönor (ca 2 dl)...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör

Topping

125 g frysta sojabönor (ca 2 dl)
2 st avokado
2 st mungböngroddar två nävar
2 st salladslökar
0.5 msk sesamfrön gärna både svarta och vita

Till servering

1 st lime
olivolja
salt och peppar

Gör så här

1

Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar till omeletten. Hetta upp hälften av smöret i en panna, häll i hälften av smeten i en panna och stek tills omeletten stannar. Gör försiktigt hål i botten med stekspaden med jämna mellanrum så att äggen blir jämt tillagade. Häll ut den öppna omeletten på ett fat och håll varm medan du steker nästa på samma sätt.

2

Tina sojabönorna enligt anvisningarna på förpackningen. Dela och kärna ur avokadorna, gröp ur köttet med sked och skiva det. Skiva salladslöken. Lägg upp avokadon på omeletterna och lägg på sojabönorna. Strö över groddar, salladslök och sesamfrön.

3

Droppa över lite olivolja, pressa över lime och krydda med en nypa salt och peppar innan servering. 


Kommentar:
Nötiga sojabönor, len avokado och krispiga groddar passar perfekt som topping på en krämig omelett.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top