Omelett med knaperstekt bacon

Du behöver 2 pkt bacon à 140 g 1 st gul lök hackad olja att steka i 2 st paprikor ca 200 g 300 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 pkt bacon à 140 g
  • 1 st gul lök hackad
  • olja att steka i
  • 2 st paprikor ca 200 g
  • 300 g champinjoner skivade
  • 6 st ägg
  • 1 nypa salt
  • 2 msk vatten
  • grönsallad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att hårdsteka bacon i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

2
Fräs löken i olja i två minuter. Lägg i paprika och champinjoner och fräs med i några minuter. Lägg lökfräset i en smord ugnsform (eller i fyra portionsformar).

3
Knäck äggen i en skål och rör ihop med salt och vatten.

4
Slå äggröran över lökfräset och rör om försiktigt. Sätt in mitt i ugnen och låt omeletten gräddas tills äggröran stannat.

5
Lägg bacon på omeletten och servera med grönsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top