Du behöver

  • 2 st hummer frysta, tinade eller färska
  • 300 g räkor färska
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st grönt äpple
  • 0.25 st gurka
  • 0.5 st citron saften
  • 2 st lime saften
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk råsocker
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 msk gräslök finskuren + extra till dekoration
  • 1 msk dill finskuren

Gör så här

1

Skala humrarna, spar klorna hela till dekoration och skär övrigt hummerkött i mindre bitar. Skala räkorna. Lägg skaldjuren i en bunke och täck med plast, ställ i kylen.

2

Skala och finhacka schalottenlöken. Skala och kärna ur äpplet och skär i små fina tärningar. Gör samma sak med gurkan. Lägg allt i en bunke och tillsätt pressad saft av citron och lime. Tillsätt rapsolja, socker, salt, gräslök, dill och blanda.

3

Strax innan servering, vänd samman hummer och räkor med övriga ingredienser. Lägg upp i portionsglas och dekorera med hummerklor och finskuren gräslök. 

4

Tips För lite extra tryck i smaken kan cevichen smaksättas med 1 tsk färskriven pepparrot eller 1/2–1 finhackad röd chili.


Kommentar:
Ceviche är en latinamerikansk fiskrätt där fisk marineras med lime, färsk koriander och chili. Här en variant med skaldjur och nordiska smaker av äpple, gurka och dill.

Recept // Fler hummerrecept