Nachoskyckling med guacamole

Du behöver 4 st kycklingfiléer Kronfågel salt och peppar vetemjöl 2 st ägg uppvispade 0.5 st påse nachochips krossade olja till stekning 1 kg potatis...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer Kronfågel
  • salt och peppar
  • vetemjöl
  • 2 st ägg uppvispade
  • 0.5 st påse nachochips krossade
  • olja till stekning
  • 1 kg potatis morötter

Guacamole

2 st avokado väl mogna
0.5 st lök finhackad gul
1 st vitlöksklyfta
1 st lime saft av

Gör så här

1
Skrubba potatisen och skär i klyftor, skalade morötter i sneda slantar. Ringla över olja, blanda, krydda och stek dem i 225° C i 10 min.

2
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar, doppa dem i först mjöl, sedan ägg och sist chipssmulorna. Ta ut plåten och lägg på kycklingbitarna och stek ytterligare ca 25 min tills allt är färdigt.

3
Skala, kärna ur avokadorna och mixa samman med lök, vitlök och pressad lime. Smaka av med salt och peppar.

4
Smaklig måltid

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top