RECEPT FRÅN IK

Nachos med krabba

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g krabbkött
  • salladslökar
  • 1 st mango
  • 0.5-1 st röd chilifrukt finhackad
  • 1 msk finhackad färsk koriander
  • 1 st pressad saft av lime
  • flingsalt
  • Avokadosalsa

  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1-2 st pressad saft av lime
  • 0.5 st jalapeno finhackad
  • 3-4 msk majonnäs
  • 1 st avokado
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 st påse nachochips

Gör så här

1

Lägg krabbköttet i en skål. 

2

Skär löken i tunna skivor. Skala och skär mangon i mindre bitar. Blanda i en annan skål med finhackad chili, koriander, limesaft och lite salt.

3

Grovhacka koriandern till avokadosalsa men spar lite till dekoration. Lägg ner i en mixer med limesaft, hackad jalapeño, majonnäs och skalad, urkärnad, tärnad avokado. Kör till en slät kräm, smaka av med lite salt och peppar.

4

Lägg upp avokadosalsan i en skål och lägg en matsked på varje nachochips. Fortsätt med mangosalsa och krabba. Toppa med hackad koriander. Servera genast!


Kommentar:
Servera en fruktig drink till förrätten. Blanda 4 cl ljus rom med 2 cl cointreau och saften av 1/2 lime. Häll upp i ett glas med is, och fyll på med kylt tonic water. Dekorera med färsk mynta.

Recept