RECEPT FRÅN IK

Musselgryta med thaismaker

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st knippa salladslök
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 2 st medelstora potatisar
  • 3 msk rapsolja
  • 4 msk röd currypasta på burk
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 burk kokosmjölk
  • 1 dl hackad koriander
  • 1 st nät blåmusslor
  • Garnering och servering

  • chili finskivad
  • 4 prt kokt ris
  • limeklyftor
  • asiatisk fisksås

Gör så här

1

Ansa och skiva löken. Skala och finstrimla moroten och palsternackan. Skala och skär potatisen i mindre bitar. 

2

Fräs lök, morot och palsternacka i oljan i en gryta, cirka 3 minuter. Blanda i currypastan och fräs cirka 1 minut. 

3

Lägg potatisen i grytan och fräs under omrörning cirka 1 minut. Häll i kokosmjölken, blanda i hälften av koriandern och koka upp, sjud grytan -under lock cirka 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. 

4

Borsta och skölj musslorna. Släng bort de öppna musslor som inte sluter sig när man knackar på dem. Lägg musslorna i grytan och koka 5–8 minuter eller tills alla musslor har öppnat sig.

5

Toppa grytan med resten av koriandern och chili. Servera med ris, limeklyftor och fisksås.

6

Tips: Röd currypasta säljs på burk i hyllan med utländska livsmedel


Kommentar:
Grytan får härlig smak av röd currypasta. Smaka dig fram, när du smaksätter grytan, currypasta av olika märken kan variera i styrka.

Recept