RECEPT FRÅN IK

Mozzarellasallad med avokado

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 20 minuter
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

    Citrondressing

  • 0.5 msk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet och saften
  • 4 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 4 st rädisor
  • 2 st avokador
  • några droppar citronsaft
  • 12-16 st körsbärstomater
  • 0.5 st röd chili
  • 2 st buffelmozzarellaostar à 125 g
  • 140 g salladsblad sköljda, torkade
  • 0.5 dl hackade rostade pistaschnötter
  • späda myntablad

Gör så här

1

Vispa ihop en dressing av dijonsenap, vinäger och saft och skal av citron. Vispa i oljan lite i taget och smaka av med salt och peppar.

2

Hyvla rädisorna tunt och lägg i isvatten. Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna, Klyfta avokadoköttet och pressa över några droppar citron. Dela tomaterna, dela och skiva chilin tunt. Riv mozzarellaostarna i bitar.

3

Låt rädisorna rinna av på papper. Fördela salladsblad, ost, tomat, avokado och rädisor i fyra tallrikar. Toppa med rädisor, chili och pistaschnötter. Ringla över dressing och avsluta med myntablad.


Kommentar:
Till salladen väljer vi gärna den lyxigare buffelmozzarellan. Krämig avokado, tomat, chili och rostade hackade pistaschnötter passar bra till.

Recept