Mozzarellasallad med avokado

Du behöver Citrondressing 0.5 msk dijonsenap 1 msk rödvinsvinäger 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet och saften 4 msk olivolja salt, svartpeppar 4 st...

Tillagningstid: 20 minuter
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

Citrondressing

0.5 msk dijonsenap
1 msk rödvinsvinäger
0.5 st citron det yttersta finrivna skalet och saften
4 msk olivolja
salt, svartpeppar
4 st rädisor
2 st avokador
några droppar citronsaft
12-16 st körsbärstomater
0.5 st röd chili
2 st buffelmozzarellaostar à 125 g
140 g salladsblad sköljda, torkade
0.5 dl hackade rostade pistaschnötter
späda myntablad

Gör så här

1

Vispa ihop en dressing av dijonsenap, vinäger och saft och skal av citron. Vispa i oljan lite i taget och smaka av med salt och peppar.

2

Hyvla rädisorna tunt och lägg i isvatten. Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna, Klyfta avokadoköttet och pressa över några droppar citron. Dela tomaterna, dela och skiva chilin tunt. Riv mozzarellaostarna i bitar.

3

Låt rädisorna rinna av på papper. Fördela salladsblad, ost, tomat, avokado och rädisor i fyra tallrikar. Toppa med rädisor, chili och pistaschnötter. Ringla över dressing och avsluta med myntablad.


Kommentar:
Till salladen väljer vi gärna den lyxigare buffelmozzarellan. Krämig avokado, tomat, chili och rostade hackade pistaschnötter passar bra till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top