Du behöver
- 5 st morötter ca 400 g
- 1 st potatis
- 2 dl vatten + 1 msk grönsaksfond
- 2 st ägg
- 0.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 3 msk crème fraîche
Smörsås:
25 g smör
1 msk koriander färsk hackad
1 dl buljong
Gör så här
1
Skala morötter och potatis och skär i små bitar. Koka dem mjuka i buljongen, cirka 10 minuter. Sila ifrån buljongen men spara den. Lägg morötter, potatis, ägg och kryddor i matberedaren. Mixa allt till puré. Rör ner crème fraîche.
2
Smöra 4 portionsformar eller kaffekoppar. Fördela morotsblandningen i dessa. Täck formarna och mikra på full effekt 5-6 minuter. Smält smöret till såsen. Rör ner koriander och lite av buljongen. Servera till de varma timbalerna, t ex med stekt bacon.
Fler läckra kål- och morotsrecept hittar du nedan!